onsdag den 30. september 2009

Iagttagelse af mobiltelefoni.

Lad mig først slå fast, at jeg absolut ikke er en mobiltelefon-nørd. Jeg har præsteret at bruge dage på at finde en ny mobiltelefon til mig selv, som absolut IKKE skulle have kamera og andre finurlige dingenoter tilknyttet. En telefon skal bare kunne ringe op og modtage opkald, samt sende/modtage en sms i ny og næ! Og nu har jeg så en mobiltelefon som kan lidt af hvert - ikke at jeg bruger det - men det var nærmest umuligt at få en mobiltelefon, som ikke var et "multimedie".

Jeg har kigget lidt på andre "mobiltelefon-brugere".

A - har fået en super dyr mobiltelefon på sit arbejde. Den kan ALT - har en fancy lille pind til at betjene skærmen med og kan lukkes op, så han har et helt tastatur at gøre godt med. Det sjove her er, at før han fik denne nye super-mobiltelefon, var A typen der næsten altid havde sin telefon slukket - det var næsten aldrig til at få fat på ham via mobiltelefonen og han glemte tit at tage den med når han gik ud. Nu ringer den rigtig meget, og A har såmænd også fået sig en smart lille "øresnegl", så han ikke behøver tage telefonen frem, og skulle det glippe han har "øresneglen" i og telefonen på sig, så kan man se ham løbe efter den når den ringer - man skulle jo nødig gå glip af noget. Hele A's kalender ligger nu i telefonen, han tjekker sine e-mails via den og telefonen husker ham på alle mulige (og umulige) aftaler - jo, A er blevet en travl mand, efter han har fået ny mobiltelefon. Og alle de spændende spil der er i sådan en - A er begyndt at spille spil på sin telefon - han kan være helt opslugt.

B - er en ret hensynsfuld mobiltelefonbruger.. eller også er han bare en smule genert *smil*. Når B's telefon ringer, eller B selv ringer op til nogen, fortrækker han til et sted, hvor han er mest muligt alene. Når han kommer tilbage til rummet han har forladt pga. telefonen, så undskylder han tit, at han var nødt til at gå "afsides" for at tale i telefon. B's telefonsamtaler består oftest af en-stavelsesord.

C - bruger ikke sin telefon ret meget. Den er ofte på lydløs, og hun tjekker så indimellem om nogen har ringet, og ringer dem derefter op. C sender enkelte gange korte sms beskeder - og det er mest som svar på en sms hun har fået - det er sjældent hun selv starter en sms udveksling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar