onsdag den 30. september 2009

Hvem er de faste deltagere i mediepanikkerne?

Som jeg ser det lige nu, så er deltagerne i mediepanikkerne mest fagfolk. Journalister puster voldsomt til ilden for at fortælle os, hvor farligt en evt. ny mediekultur er - og andre fagfolk maner samtidig til besindighed, og trækker andre pointer frem i lyset.
Eksempelvis i debatten om arto.dk, hvor journalister påpeger f.eks. overfladiskhed, pædofili, trusler, mobning osv., sætter nogle pædagogisk uddannede fagfolk en anden dagsorden og påpeger, fællesskab, identitetsskabelse, multitasking og at fremtidens arbejdsmarked har brug for it-super-brugere.

Jeg mener, at begge har ret! Der er farer forbundet med at færdes på nettet - men nettet er blevet en del af vores kommunikations-kultur og vi er nødt til, at hjælpe vores børn og unge til at bruge det hensigtsmæssigt - selvom mange af dem allerede behersker den virtuelle verden bedre end os "gamle". ;o)

1 kommentar:

  1. Hej Lotte

    - Enig, færden på nettet kan indeholde farer, spørgsmålet er derfor: Hvordan hjælper vi børnene/de unge med at færdes på nettet? Eller har de overhovedet brug for vores(voksnes) vejledning?

    SvarSlet